Cultura i consum

Qui som

banner_taula

Som una cooperativa de treball associat sense ànim de lucre amb la finalitat de proveir de productes ecològics als nostres socis, en especial en l’àmbit alimentari, en les millors condicions de preu i qualitat, tot garantint el dret fonamental dels nostres veïns a una alimentació sense productes químics, ni manipulacions transgèniques i que els processos que hagin intervingut en la creació i distribució d’aquests béns, incorporin valor social i ambiental.


D’aquesta manera, des de La Bordeta (Sants) aportem el nostre granet de sorra a la Xarxa d’Economia Solidaria (www.xes.cat), fem entre tots i totes, una economia al servei de les persones!

La dualitat de l’Economat

 1. Els Socis Treballadors: Tenim l’obligació d’estructurar i mantenir un circuit d’aprovisionament que sigui pràctic i compatible amb la vida personal i professional dels consumidors (socis col·laboradors) tot fent les comandes, factures, cobraments… i al mateix temps, lluitarem dia a dia perquè els productes/proveïdors cada cop incorporin més valors a nivell ecològic i d’equitat social, tot mantenint una bona relació qualitat / preu.

  .

 2. Els Socis Col·laboradors:
  • Adquirim els productes ecològics, tot utilitzant adequadament el circuit de compra, mantingut pels socis treballadors, i aportant opinions sobre productes i proveïdors.
  • Ens fem càrrec de l’estoc per avançat, en determinats casos, per aconseguir entre tots, un millor preu.
  • Formem part de L’ATENEU.
  • Participen amb veu i vot (fins a un 20%) a l’Assemblea General de la Cooperativa.

.

dualitat

Tots els consumidors de l’Economat són col·laboradors pel sol fet de consumir. Recordem que un 20% dels resultats dota el Fons d’Educació i Promoció Cooperativa, que és un fons cultural que autogestionen els consumidors i que ells mateixos hauran generat a través del seu consum.

Ara bé, hi poden haver socis més actius. Amb la informació obtinguda per les fitxes que omple el/la soci/a quan es dóna d’alta (interessos i habilitats) es confecciona un Quadre d’habilitats i interessos que després servirà per assignar responsabilitats a tothom, amb poc pes i molt repartides, i sobre temes culturals, divulgació de l’Economia social i Cooperativisme i de “I+D” de l’Economat.

Quina és la fórmula perquè tot això funcioni?

Que cada dia siguem més socis… La unió fa la força!

FES-TE SOCI DE L’ECONOMAT!!!

Contacta amb nosaltres

Activitats

agost 2018
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« des.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031