Cultura i consum

Qui som

Som una cooperativa de treball associat sense ànim de lucre amb la finalitat de proveir de productes ecològics a les nostres sòcies, en especial en l’àmbit alimentari, en les millors condicions de preu i qualitat, tot garantint el dret fonamental dels nostres veïns a una alimentació sense productes químics, ni manipulacions transgèniques i que els processos que hagin intervingut en la creació i distribució d’aquests béns, incorporin valor social i ambiental.

Aquí podeu saber més sobre com ho fem i com funcionem.

D’aquesta manera, des de La Bordeta (Sants) aportem el nostre granet de sorra a la Xarxa d’Economia Solidaria, fem entre tots i totes, una economia al servei de les persones!

 

La dualitat de l’Economat

 • Les Sòcies Treballadores:
  • Tenim l’obligació d’estructurar i mantenir un circuit de provisionament que sigui pràctic i compatible amb la vida personal i professional de les consumidores (sòcies col·laboradores) tot fent les comandes, factures, cobraments…
  • lluitem dia a dia perquè els productes/proveïdors cada cop incorporin més valors a nivell ecològic i d’equitat social, tot mantenint una bona relació qualitat/preu.

 

 • Les Sòcies Col·laboradores:
  • Adquirim els productes ecològics, tot utilitzant adequadament el circuit de compra, mantingut pels socis treballadors, i aportant opinions sobre productes i proveïdors.
  • Ens fem càrrec de l’estoc per avançat, en determinats casos, per aconseguir entre tots, un millor preu.
  • Formem part de L’ATENEU.
  • Participen amb veu i vot (fins a un 20%) a l’Assemblea General de la Cooperativa.

 

Totes les persones consumidores de l’Economat són col·laboradores pel sol fet de consumir. Recordem que un 20% dels resultats dota el Fons d’Educació i Promoció Cooperativa, que és un fons cultural que autogestionen les consumidores consumidors i que elles mateixes hauran generat a través del seu consum.

Ara bé, hi poden haver sòcies més actives. Amb la informació obtinguda per les fitxes que omple el/la soci/a quan es dóna d’alta (interessos i habilitats) es confecciona un quadre d’habilitats i interessos que després servirà per assignar responsabilitats a tothom, amb poc pes i molt repartides, i sobre temes culturals, divulgació de l’Economia social i Cooperativisme i de “I+D” de l’Economat.

 

Quina és la fórmula perquè tot això funcioni?

Que cada dia siguem més socis… La unió fa la força!

FES-TE SOCI/A DE L’ECONOMAT!!!

Contacta amb nosaltres