Cultura i consum

Preguntes freqüents

Què són els títols participatius?

Són una forma de finançament voluntari, oberta a totes les persones interessades: tant si són sòcies d’una cooperativa com si no, i volen contribuir a fer possible la iniciativa.

AQUÍ podeu descarregar-vos el full amb totes les característiques dels títols.

Quins avantatges us aporten?

Adquirint aquests títols, podreu donar suport a una iniciativa pionera, que vetlla per un consum ecològic, de proximitat, social i solidari per al conjunt de la societat , i, alhora, us beneficiareu d’un interès d’entre l’1,5% i el 2% anual pels vostres diners invertits.

Quants títols hi ha disponibles?

Des de l’Economat Social posem a l’abast títols de 100 i 500 euros. La suma del conjunt de títols emesos ascendeix a un import de 70.000 €.

A què es destinaran els diners que inverteixis?

Aquest finançament col·lectiu servirà per complementar les necessitats de finançament de les obres del nou local de l’Economat Social, que s’ubicarà al local comercial de l’edifici de la Cooperativa d’habitatge en cessió d’ús La Borda, al carrer Constitució 85, de Barcelona.

Ambdues cooperatives compartirem també, a més de l’edifici, un model de vida i de gestió col·lectiva. Es tracta, doncs, d’un projecte integral de transformació social i mediambiental real. Perseguim objectius comuns com són:

  • l’autogestió
  • la sostenibilitat mediambiental, econòmica i personal
  • el consum responsable
  • el foment i creixement de l’economia social i solidària
  • aconseguir les millors condicions de preu, qualitat i equitat social, per tal de garantir els drets fonamentals de totes les persones i afavorir la satisfacció de necessitats bàsiques (la Borda en l’àmbit de l’habitatge i l’Economat Social en l’àmbit dels productes de consum com alimentació i higiene)
  • promoure les relacions intercooperatives, la difusió del cooperativisme, la fraternitat, la cultura i la transformació social.

Quants títols pots adquirir?

Hi ha un límit establert de 10.000€ per prenedor/a (persona/entitat). Podeu adquirir fins a un total de 10.000€ fent les combinacions que us vagin bé de les dues sèries de títols disponibles (la sèrie 1 són títols de 500€ i la sèrie 2 són títols de 100€).

Quin venciment tenen?

Els títols vencen en 5 anys.

Quina remuneració tenen?

Els títols de 100€ tenen un 1,5% de remuneració fixada, i els de 500€ en tenen un 2%.

Quin és el període d’emissió?

Els títols participatius es poden adquirir des del 25 de setembre fins al 25 d’octubre del 2018. ATENCIÓ: TERMINI AMPLIAT FINS EL 9 DE NOVEMBRE!!!

Com hi pots participar?

(!) Potser també us interessen altres formes de participació? Cliqueu aquí